Cristo Redentor do Corcovado.

13.12.2010 13:56

I helgen som var besökte jag och en väninna Rio de Janeiro – något som jag är väldigt nöjd med att vi gjorde för en vistelse i Brasilien är sannerligen inte komplett utan att ha upplevt denna spektakulära stad! Vi gjorde förstås en tur upp till Jesus-statyn – en mindre lyckad upplevelse eftersom bergen runt Rio denna dag var klädda i moln. Så vi kunde inte se Jesus ansikte och oftast inte hans kropp heller. Jag visste att Gud hade något att säga, för hela händelsen stämmer så väl in på mitt och många andras liv just nu. Varför kan vi inte se Hans ansikte? Varför döljer han sig? Varför manifesterar Jesus sig inte? Var är hans härlighet?


Nästa morgon låg jag i min säng och lyssnade på en undervisning av Joyce Meyer. Hon inledde med att tala om Mose och hans desperation efter att få se Guds ansikte. Som välbekant är, svarar Gud att ingen kan se hans ansikte och leva, men Gud lovar Mose att han ska få se Guds rygg. Varför? Joyces svar var att Gud lovar oss gott, men vi vet inte när Han smyger sig på oss för att överraska oss – och därför ser vi inte hans ansikte. Men vi kommer att se Hans rygg efter att han har visat sin godhet och Han säger till oss “vad var det jag sa!!!”


Gud säger… Lita på mig. Förtrösta. Håll kvar i hoppet. Jag väntar på tillfällen att visa dig godhet. Även när du inte ser mitt ansikte, när du inte ser mig, så är jag där och jag förblir densamme, men du måste lita på mig.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in