En räddad jul.

29.12.2010 13:59

Jag tycker inte om julen. Jag förknippar den mest med stress och ouppfyllda förväntningar. Så jag tänkte försöka undvika julen i år. Istället var det som hände att Gud försåg mig med en familj i Brasilien – helt i enlighet med Mark 10 om att de som lämnar familj och hus och åkrar för Jesu skull ska få hundrafalt igen i den här tiden. Människor som jag dessutom är släkt med. Så därför var det självklart att jag skulle vara hos dem över julen. På julafton firades jul i svensk tradition och på juldagen i italiensk tradition med pasta. Själv gick jag alldeles upp i att hjälpa dessa stackars utlandssvenskar i att göra deras jul så svensk som möjligt.


Så kan det gå mitt i lussebullsbakandet att man bestämmer sig för att hålla sig till nordiska jultraditioner i fortsättningen. Gud är förunderlig i sina sätt att försona sina barn.
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in