Fruktan.

8.3.2011 19:35

Igår morse berättade en av lärarna på engelskskolan här på basen, en afrikaanerkvinna på runt 40 år, att hon blev våldtagen i fjol och att hon nu är gravid. Hon planerar ge upp barnet för adoption. Det händer allt möjligt och av någon anledning har jag själv under detta år inte känt mig lika frimodig som förra året. I fjol var jag så övertygad om att han som är i mig är starkare än han som är i världen där jag gick på gatorna, men nu har jag låtit rädsla komma och störa min frid. Och det blir inte bättre av att jag blev intagen på sjukhus eller det faktum att jag backade på en bil (vilket jag inte har försäkring för). Då kommer tankarna smygande. Kanske det inte var meningen att jag skulle komma hit? Vilken olycka kommer att hända nu? Fast jag vet ju att det är fienden som vill plantera korn av oro och att svaret är att stanna nära Faderns hjärta. Under tiden tackar jag så mycket för förbön…


Ni har inte fått en ande som gör er till slavar så att ni måste leva i fruktan igen… Rom. 8:15
Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in