Det närmar sig!

27.8.2013 11:34
På lördag bär det av. Först till Kalamata där en natt ska tillbringas och sedan vidare norrut mot Aten. Den stora gröna militärliknande väskan står packad med min sommargarderob och sängkläder och får stanna i Aten, om allt går enligt planerna, tills jag kommer tillbaka på riktigt om en månad. Nästa gång får vinterkläderna, samt torkade blåbär, röllekablad och lingonsylt följa med!
Under sommarmånaderna har jag ibland brottats med tankar om galenskapen. Tänk om jag totalt misslyckas i mitt uppdrag? Vad om koreanen inte tycker om mig? Vad om jag börjar blanda in mig i alltför mycket, också sånt som Jesus inte säger åt mig?
Men nu just känner jag tillförsikt, mod och upprymdhet! Var på besök hos några vänner som kom till Finland som flyktingar och de kunde bekräfta att situationen för flyktingar i Grekland är förskräcklig. Staten hjälper ju inte och det finns mycket fientlighet. Så där finns faktiskt mycket att göra och det ser jag fram emot.
Har lärt mig att säga på farsi:
- Salaam. Chitori?
- Khubam. Tu chitori?
Lagom för att imponera åtminstone på någon! Så helt oförberedd är jag inte. Några fraser på dhari eller pashto och jag är helt redo.
Katarina
27.8.2013 12:40
Jehuu, snart snart bär det av!Dr. Nanna Rosengård

. stolt finlandssvensk . missionär tidigare stationerad i Sydafrika, nu i Aten . älskar att möta människor hjärta-mot-hjärta . fascinerad av språk, kultur och identitet . intresserad av en hälsosam livsstil . gräver gärna i rabatter om tillfälle ges . extrem-exalterad över att Jesus har befriat oss för att leva i frihet (t.ex. från fördömelse, förväntningar och synd) . ogillar att stå inför stora grupper men sjunger ändå emellanåt (mindre nu än förr) . doktor i teologi/judaistik . känner skaparglädje tillsammans med min Canon 7D .

Jag lever för att andra ska få känna mer liv. Jag önskar vara mer medveten om Jesus närvaro överallt och i alla och hjälpa andra att erfara Hans befriande närvaro och nåd.

Sök


Skriv sökordet i rutan
Teknik Magnic Oy

Om du vill stöda

Jag arbetar på volontärbasis. Om du vill ge regelbundet bidrag till min stödring går det bra via Rådet för mission IBAN FI29 2422 1800 0087 51 med referens 550. Allt mottages med tacksamhet :)

Logga in